En man i 30-årsåldern klarade sig undan att bli puttad framför tåget. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern klarade sig undan att bli puttad framför tåget. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Misstänkt mordförsök i tunnelbanan: "Parerade"

ANNONS
|

En man i 60-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök efter att ha försökt putta en annan man framför tunnelbanan på stationen Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Det var strax före klockan 14 som en man i 30-årsåldern satt och väntade på tunnelbanan med sina kompisar. När tåget var på väg in till perrongen reste sig en man i 60-årsåldern upp och försökte putta den yngre mannen framför tåget.

– Han lyckades parera det och undvek att hamna på spåret, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Mannen i 30-årsåldern ringde sedan själv till polisen som kunde gripa den misstänkte mannen på samma perrong. Han misstänks nu för försök till mord. Enligt polisen verkar mannen vara påverkad av någonting, oklart vad.

ANNONS

– Man kommer att fördröja förhöret för att försäkra sig om att han förstår vad vi säger.

Polisen kommer också att undersöka om händelsen har filmats av övervakningskameror.

Männen har ingen relation till varandra.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS