Uppgifter om vaccinfusk dementeras av Västra Götalands-regionen. Arkikvbild.
Uppgifter om vaccinfusk dementeras av Västra Götalands-regionen. Arkikvbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Misstänkt vaccinfusk var helt i sin ordning

ANNONS

Privatpersoner från Lidköping har gått före i vaccinationskön via en länk och fått sin vaccination i Alingsås, rapporterade Ekot under tisdagen. Men uppgiften dementeras av Västra Götalands-regionen.

– Det blir lätt missförstånd här att det är fusk och fiffel men det är det ju inte, säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare i regionen, till SVT.

I stället handlar det om att anställda vid ett privat företag som jobbar med LSS-boenden och äldrevård – och som helt korrekt fått ta del av bokningslänken – fick vaccin i en annan kommun, helt enligt regelboken.

– De personerna har inte på något sätt fuskat, de har använt länken och valt ort var de vill vaccinera sig. De har inte gjort fel, säger Kristine Rygge.

ANNONS

Jonas Dagson/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS