Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Norrköpings tingsrätt har beslutat att omhäkta de föräldrar som är misstänkta för att ha vållat sin dotters död. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Norrköpings tingsrätt har beslutat att omhäkta de föräldrar som är misstänkta för att ha vållat sin dotters död. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Misstänkta föräldrar häktades om

I slutet av januari hittades en treårig flicka död i en lägenhet i centrala Norrköping. Flickans föräldrar greps samma dag, och har nu i två veckor suttit häktade misstänkte för grovt vållande till annans död. På fredagen beslutade Norrköpings tingsrätt att omhäkta föräldrarna, eftersom åklagaren bedömer att förundersökningen inte kommer att bli klar i tid.

"Jag inväntar rättsläkarens undersökning om dödsorsaken. Det kommer att vara avgörande för brottsrubriceringen och hur vi ska inrikta den fortsatta förundersökningen", säger kammaråklagare Anna Lander i ett pressmeddelande. Enligt Norrköpings Tidningar kan det ta upp till en månad att fastställa dödsorsaken.

Tidigare har mammans försvarsadvokat Per Oehme sagt till Aftonbladet att hon nekar till brott, och att det rör sig om en tragisk olyckshändelse i hemmet.

Enligt tidningen omhändertogs flickan av socialtjänsten när hon bara var några dagar gammal, då det var "mycket turbulent kring henne". Men för drygt ett år sedan beslutade kammarrätten att de biologiska föräldrarna skulle återfå vårdnaden.