Gården i västra Värmland där den döda kvinnan hittades tidigare i år. Arkivbild.
Gården i västra Värmland där den döda kvinnan hittades tidigare i år. Arkivbild. Bild: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Misstänkt frysmördare inte psykiskt sjuk

ANNONS

Den man som misstänks ha mördat en kvinna som hittades död i en frysbox lider inte av någon allvarlig psykisk störning.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen har mannen genomgått en flera veckor lång rättspsykiatrisk utredning som kommit fram till att mannen inte led av en psykisk störning vid tiden för det misstänkta brottet och att han inte heller lider av det i nuläget. Därmed kan han dömas till fängelse.

Det var tidigare i år som en norsk kvinna hittades död i en frysbox i västra Värmland. Hon tros ha dött redan 2018. Den misstänkte mannen, i 55-årsåldern och norsk medborgare, greps och har sedan dess erkänt att han lagt kvinnan i frysboxen. Däremot nekar han till att ha dödat henne.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS