Polisen försöker skrämma bort en närgången myskoxe (inte den på bilden) i Härjedalen. Arkivbild.
Polisen försöker skrämma bort en närgången myskoxe (inte den på bilden) i Härjedalen. Arkivbild. Bild: Heiko Junge/NTB/TT

Närgången myskoxe ska skrämmas bort

ANNONS

Polisen försöker skrämma bort en myskoxe som spatserar omkring i Ljusnedalstrakten i Härjedalen, rapporterar SVT och P4 Jämtland.

Oxen har gått in i trädgårdar, hundgårdar och kohagar och orsakat allmän oro.

– Den har varit närgången och varit nära en flicka som skulle gå till skolskjutsen i Bruksvallarna, säger polisens viltsamordnare Martin Trostemo till SVT.

Genom att skramla med olika föremål och göra oljud skrämdes myskoxen iväg på måndagen, men sedan kom den tillbaka.

– Han har ju så att säga kompisar där, kor och någon tjur som han hade tytt sig till, och han har någon saltsten som han slickar på och har det bra, så det är svårt, säger Trostemo till P4.

ANNONS

I augusti fångade polisen till slut in myskoxen Brutus, som har gäckat invånare i Bergs kommun i omkring ett års tid. Han bor numera på Myskoxcentrum i Tännäs.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS