Frågan om nytt sjukhusområde i Lund har utretts sedan 2015. Arkivbild.
Frågan om nytt sjukhusområde i Lund har utretts sedan 2015. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Ny plats för Lunds sjukhusområde utsedd

ANNONS

Smörlyckan blir den nya platsen för Skånes nya universitetssjukhus i Lund. Det står klart efter att beredningen för strategisk fastighetsutveckling på Region Skåne enats, uppger regionen i ett pressutskick.

Universitetssjukhuset behöver omlokaliserats då de nuvarande lokalerna är utdaterade. Såväl vatten som VA-system är underdimensionerade och byggnaderna håller inte måttet vad gäller krav på funktion och energi.

Frågan om nytt sjukhus har utretts i snart åtta år.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS