En ny standard, som ska säkra kvaliteten på LSS-boenden, har tagits fram och har nu skickats på remiss. Arkivbild.
En ny standard, som ska säkra kvaliteten på LSS-boenden, har tagits fram och har nu skickats på remiss. Arkivbild. Bild: Gorm Kallestad/NTB/TT

Ny standard ska säkra kvalitet på LSS-boenden

ANNONS

Svenska institutet för standarder, Sis, har tagit fram en standard för kvalitet på LSS-boenden.

Standarden ska bland annat kunna användas för att styra och leda organisationer, analysera verksamheterna och förtydliga ansvarsförhållanden.

"Målet med standardiseringen är att bidra till att resurserna utnyttjas på ett effektivt sätt för störst samhällsnytta och kvalitet för den enskilde. Förhoppningen är att standarden ska bidra till att det blir jämn och hög kvalitet på insatsen bostad med särskild service för vuxna, i dag kan det vara stora skillnader", säger Anna Sjögren, projektledare på Sis, i ett pressmeddelande.

Sis har samarbetat med representanter för kommuner, funktionshinderorganisationer, samt offentliga och privata utförare, i arbetet med att ta fram den nya standarden.

ANNONS

Förslaget på den nya standarden ska skickas på remiss och beräknas vara klar till nästa årsskifte.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS