Vill få till snabbare miljöprövningar. Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Arkivbild.
Vill få till snabbare miljöprövningar. Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani / TT

Nya pengar för att korta miljöprocesser

ANNONS

Regeringen satsar 123 miljoner kronor per år för att snabba på tillstånds- och tillsynsprocesserna för miljöprövningar.

Enligt regeringen har många företag lyft problemen med långa tillståndsprocesser. Processerna uppges vara ett stort hinder för företag att ställa om klimatmässigt.

De föreslagna pengarna ges per år från 2024 till 2026 enligt förslaget i nästa års budget. Länsstyrelserna får 100 miljoner kronor per år, domstolarna 10 miljoner kronor per år och Naturvårdsverket 13 miljoner kronor per år.

"Sverige har en stark miljölagstiftning, och det är en också en konkurrensfördel för svenska företag. Det är själva tillståndsprocesserna som måste bli enklare och effektivare", säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) i ett pressmeddelande.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS