Tågförseningar är att vänta efter en olycka i Lund. Arkivbild.
Tågförseningar är att vänta efter en olycka i Lund. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Olycka i Lund orsakar tågförseningar

Det har varit totalstopp i tågtrafiken genom Lund. Trafiken har åter börjat rulla, men följdförseningar är att vänta under dagen.

ANNONS

– Det har skett en olycka inne i Lund. Räddningstjänsten och polis är på gång med det arbetet, sade Sofia Lindahl, presskommunikatör vid Trafikverket, vid 9-tiden på tisdagsmorgonen.

Både snabbtåg och lokaltrafik har påverkats av olyckan.

– Våra snabbtåg påverkas mellan Stockholm och Malmö. Tåg kommer att utgå med förseningar från Malmö. Det är ett tåg redan som är berört, men vi vet i nuläget inte om det blir ytterligare tåg, sade Simon Hermansson, presskommunikatör SJ, vid 09.30.

Strax efter klockan 10 meddelade Trafikverket att trafiken åter börjat rulla genom Lund. När tågtrafiken låg nere körde ersättningsbussar för att komma runt stoppet.

ANNONS

– Nu kör tågen i gång, men i och med stoppet kan tågen stå på fel ställen i förhållande till tidtabellen. Det kan bidra till följdförseningar, säger Theresia Swanholm, vid Skånetrafikens presstjänst.

Olyckan kommer att fortsätta påverka i tågtrafiken under tisdagsförmiddagen med viss köbildning och förseningar.

– Resenärer får ha lite extra tålamod och vara ute i god tid, säger Theresia Swanholm.

Joel Sund/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS