Ordföranden Susanna Gideonsson är ensam i LO:s nuvarande ledning om att ställa upp för omval på kongressen nästa år. Arkivbild.
Ordföranden Susanna Gideonsson är ensam i LO:s nuvarande ledning om att ställa upp för omval på kongressen nästa år. Arkivbild. Bild: Tim Aro/TT

Ommöblering i LO:s ledning väntar

Nästa år väntar en ommöblering i LO-toppen.
Av de fyra personer som valdes att leda LO 2020 ställer bara en – ordföranden Susanna Gideonsson – upp för omval på kongressen 2024, rapporterar Arbetet.

ANNONS

– De som slutar tar med sig massor av kompetens. Det är klart att det påverkar, säger LO-ordföranden Susanna Gideonsson till tidningen.

LO:s kongress samlas den 17–20 maj 2024. Förutom en ordförande väljs då också en förste och en andre vice ordförande, samt en avtalssekreterare, som ska leda LO de kommande fyra åren.

Förste vice ordförande Therese Guovelin lämnar sin post efter åtta år, medan posten som andre vice ordförande har varit vakant sedan Lisa Bengtsson lämnade den av hälso- och familjeskäl 2021.

Även Torbjörn Johansson, som valdes till avtalssekreterare 2012 och är den som har suttit längst i LO:s nuvarande ledning, slutar.

ANNONS

– Man blir krigstrött. Man står längst fram i fronten. Det är ett uppdrag som tar mycket på en, säger Torbjörn Johansson, till Arbetet.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS