Märta Stenevi valdes på Miljöpartiets kongress 2019 till ny partisekreterare.
Märta Stenevi valdes på Miljöpartiets kongress 2019 till ny partisekreterare. Bild: Henrik Montgomery/TT

Partisekreterare vill bli språkrör

ANNONS

Miljöpartiets partisekreterare Märta Stenevi säger att hon vill ta över som språkrör efter Isabella Lövin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Jag tror att jag kan bidra med ett större självförtroende. Jag ser att vi har gjort så mycket bra under de här åren, men att vi också har varit lite ängsliga, säger hon till radion.

Stenevi valdes till partisekreterare förra året.

Isabella Lövin avgår som språkrör för Miljöpartiet vid årsskiftet och hennes efterträdare ska utses på en extra kongress under januari 2021.

Tidigare har Rebecka Le Moine, partiets talesperson för biologisk mångfald, Annika Hirvonen, en av partiets två gruppledare och talesperson i migrations- och utbildningsfrågor, samt Janine Alm Ericson, riksdagsledamot från Alingsås och gruppledare, sagt att de ställer upp i valet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS