En patient i Region Västerbotten har avlidit i väntan på operation, nu har händelsen blivit anmäld till Inspektionen för vård och omsorg.
En patient i Region Västerbotten har avlidit i väntan på operation, nu har händelsen blivit anmäld till Inspektionen för vård och omsorg. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Patient dog i väntan på operation vid tarmvred

ANNONS

En patient i Region Västerbotten med flera underliggande sjukdomar kom till sjukhus med buksmärtor, illamående och kräkningar sedan ett dygn tillbaka.

Det konstaterades att personen hade tarmvred. Vid undersökning sågs även tecken på bristande blodförsörjning till tarmen.

Men på grund av brister i kommunikationen kring hur tillståndet skulle bedömas och behandlas så fördröjdes slutlig operation.

Under tiden förvärrades tillståndet och patienten fick flytta till en intensivvårdsavdelning innan operation genomfördes. Då var tillståndet kritiskt och patienten avled kort efter operationen.

I ett pressmeddelande uppger Region Västerbotten att man har utrett fallet och tagit fram åtgärder för att minska risken för upprepning. Därefter har regionen gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg som ska granska fallet.

ANNONS

Hanna Schück/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS