Ett sjukhus i Uppsala län anmäls enligt lex Maria till Ivo. Arkivbild.
Ett sjukhus i Uppsala län anmäls enligt lex Maria till Ivo. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Patient hamnade i koma – Ivo-anmäls

ANNONS

En patient i Enköping som sökte vård på ett sjukhus i Uppsala län fick inte rätt vård vid ankomsten något som ledde till att hen hamnade i koma, enligt en lex Maria-anmälan som lämnats in till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Det rapporterar Enköpingsposten.

Patienten kom in till sjukhuset med bland annat lunginflammation och covid-19 och hamnade i insulinkoma vid ankomsten på grund av brister i vården, står det i anmälan.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS