Flera pojkar under 18 år misstänks för penningtvättsbrott kopplat till mordet på en 26-årig man utanför Enköping. Arkivbild.
Flera pojkar under 18 år misstänks för penningtvättsbrott kopplat till mordet på en 26-årig man utanför Enköping. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/ TT

Pojkar misstänks för penningtvätt

Fem ungdomar mellan 15 och 18 år misstänks för mord på en 26-årig man i ett naturreservat utanför Enköping i slutet av mars. Nu misstänks flera ungdomar ha tagit emot pengar som stulits från offret.

ANNONS
|

I veckan greps flera pojkar under 18 år misstänkta för penningtvättsbrott kopplade till det uppmärksammade mordet. Pojkarna misstänks ha tagit emot pengar som stulits från den mördade mannen efter att han utsatts för brott, enligt åklagare Moa Blomqvist.

– De har varit aktuella i förundersökningen under en längre tid, men frihetsberövades först den här veckan. Vi har valt att inte säga hur många de är, säger hon.

Pojkarna, som enligt åklagaren är bekanta med en eller flera av de mordmisstänkta, har nu försatts på fri fot men misstankarna kvarstår. De misstänks inte för inblandning i själva mordet.

– Ett krav för att vara misstänkt för penningtvätt är att man vet att pengarna har varit brottsliga. Det ingår i själva misstanken att de har vetat om det, och vi utreder nu vad de vet och på vilket sätt.

ANNONS

Moa Blomqvist vill inte kommentera summor eller i vilken form pengarna har hanterats. Anledningen är att fler personer kan komma att bli misstänkta för samma brott framöver.

– Det kan bli så, det går inte att utesluta.

De mordmisstänkta tonåringarna omhäktades i veckan. Moa Blomqvist räknar med att det dröjer till slutet av sommaren innan hon kan väcka åtal.

ANNONS