Polisen i Luleå har avlossat skott mot en man i Luleå. Arkivbild.
Polisen i Luleå har avlossat skott mot en man i Luleå. Arkivbild. Bild: Bertil Ericson/TT

Polis sköt mot våldsam man

Polisen har avlossat skott mot en hotfull man i samband med en större insats i Luleå, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS
|

Polisen fick larm från en bensinstation i centrala Luleå och i samband med gripandet uppstod "en situation där polis avlossar skott", enligt polisen. Mannen som enligt polisen uppträtt hotfullt träffades av skottet.

– Jag kan inte säga var han träffades men han ska enligt uppgift vara talbar och förd med ambulans till sjukhus, säger Maria Linné, presstalesperson på polisen till TT.

Enligt Maria Linné ska mannen ha haft "ett vapenliknande föremål".

Platsen är avspärrad och en förundersökning om bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts. Mannen är ännu inte förhörd av polis. Inga andra misstänkta söks i samband med händelsen.

ANNONS

Den 15 september sköts tre personer på olika platser i Sverige av polis inom loppet av sex timmar, vilket var ovanligt tätt.

2021 sköt polisen så kallad verkanseld mot person eller fordon vid 21 tillfällen, enligt statistik från polisens hemsida. Det innebär ett genomsnitt på lite mindre än två gånger per månad. Två av personerna som besköts avled.

Fakta: Så ofta skjuter polisen

Antal varningsskott samt verkanseld mot person/fordon:

2021: 18 + 21

2020: 15 + 21

2019: 17 + 17

2018: 13 + 23

2017: 16 + 16

Hur ofta personen som skjutits avlider:

2021: 2

2020: 5

2019: 1

2018: 6

2017: 1

Källa: Polisen

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS