Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Polisen i region Mitt har fått flera anmälningar om en man som ringer på hos äldre och ber om att få växla eller låna pengar. Arkivbild.

Polis varnar för man som vill växla pengar

Polisen i region Mitt har de senaste dagarna fått in flera anmälningar om en man som ringer på hos äldre personer och ber om att få låna eller växla pengar.

På lördagsförmiddagen kom ett samtal om en man som ringt på hos en kvinna i Ramvik en bit norr om Härnösand och bett om att få låna pengar. Mannen ska sedan ha tittat runt i hall och sovrum men lämnat lägenheten när kvinnan höjt rösten utan att något stals, skriver polisen på sin hemsida.

I Stöde, väster om Sundsvall, har en äldre kvinna fått påhälsning under lördagen av en man som ringt på och sagt att han vill växla pengar. Kvinnan har då stängt dörren. Ytterligare två kvinnor har uppgett för polisen att de råkat ut för samma sak under dagen.

Under veckan som gått har liknande händelser anmälts i Söderhamn och Harmånger. I de fallen ska både pengar och värdesaker stulits.

"Det oklart om händelserna har något samband, men polisen vill göra allmänheten uppmärksam kring den här typen av brott".