Två bilar som brann i Norrköping i samband med upploppen på påskdagen. Arkivbild.
Två bilar som brann i Norrköping i samband med upploppen på påskdagen. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Polisen anmäler sig själv efter påskupploppen

Polisen anmäler sig själv för att utreda om det förekommit brister som utgör brott i samband med upploppen under påsken. Anmälan gäller personlig utrustning, fordon, metoder, organisation och ledning, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS
|

Efter upploppen har 340 olycksfall och tillbud rapporterats i polisens system, och av dem betraktas 186 som allvarliga eller mycket allvarliga i arbetsmiljöhänseende.

Polisanmälan har gjorts på uppdrag av rikspolischefen.

"Utifrån de anmälningar som inkommit och övriga omständigheter är det viktigt att få till stånd en prövning av om brott har begåtts. En sådan prövning säkerställs genom den anmälan som nu har gjorts. Vårt yrke är inte riskfritt, men våra medarbetare ska kunna känna sig trygga med att de har en adekvat utrustning och rätt förutsättningar i form av metoder och utbildningar för att kunna utföra sitt uppdrag", säger rikspolischef Anders Thornberg enligt hemsidan.

ANNONS

Det är avdelningen för särskilda utredningar som tar hand om polisanmälan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS