Någon typ av föremål har kastats in i en villa i Strängnäs.
Någon typ av föremål har kastats in i en villa i Strängnäs.

Polisen backar: Ingen detonation i Strängnäs

Polisen ändrar nu beskrivningen av nattens dåd i Strängnäs. Inget tyder längre på att någon form av explosion har ägt rum. Händelsen utreds däremot fortfarande som försök till mord.

ANNONS
|

Larmet kom till polisen klockan 01.18 natten till onsdag. Flera personer i olika åldrar ska ha befunnit sig i villan i Strängnäs – hur många vill polisen inte säga. Samtliga har fått vård men har under dagen kunnat lämna sjukhuset.

- Det ska inte röra sig om några allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT.

ANNONS

Möjlig koppling

Händelsen har av polisen beskrivits som en "detonation". Men efter att ha fått resultaten från undersökningen på brottsplatsen finns det inget som tyder på en explosion.

- Vi har hittat ett föremål som kastats in. I nuläget vill vi inte gå in på vad det är för något. Vi har gjort en teknisk undersökning på plats och hört mycket folk. Sammantaget finns det inget som tyder på att det varit en detonation, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn till TT.

Inte heller ska någon brand ska uppstått vid händelsen.

- Nej, jag har inga sådana uppgifter heller, säger Erik Terneborn.

Motivet är ännu oklart.

- Vanligtvis handlar det här om uppgörelser i kriminella kretsar, men så är inte fallet den här gången. De drabbade är inte heller kända av polisen sedan tidigare, säger Thomas Agnevik.

ANNONS

Tveklöst ett brott

Enligt Eskilstuna-Kuriren kan händelsen kopplas till en explosion i närliggande Stallarholmen i februari i år. Polisen vill dock varken bekräfta eller dementera uppgifterna om en eventuell koppling.

- Det är inget vi kommenterar, säger Erik Terneborn.

En utredning om försök till mord pågår nu om Strängnäsdådet, men polisen har ännu ingen misstänkt.

- Brottsrubriceringen kan förändras under utredningens gång, men att det är ett brott är det ingen tvekan om, konstaterar Thomas Agnevik.

TT

ANNONS