"Nu behöver vi allmänhetens hjälp med att identifiera ett femtiotal personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet", säger Henrik Dahlström, kommenderingschef, i ett pressmeddelande.
Polisen har på sin hemsida publicerat bilder på totalt 51 personer och efterlyser tips som kan hjälpa den att identifiera dem.
"Det här är onekligen ett arbete som engagerat, både internt hos oss men också bland medborgare, det som skedde den där dagen i Sveaparken var inte bara ett angrepp mot polis utan även mot vår demokrati. Utifrån det perspektivet så hoppas och tror jag att vi är många som hjälper till och identifierar de som finns på bild så att vi kan utreda och lagföra de som begått brott", säger Henrik Dahlström.
Utredningen efter upploppet beskrivs som omfattande. Nyckeln för de totalt 113 frihetsberövanden som redan har gjorts har varit det 700 timmar långa filmmaterial som finns från platsen, enligt polisen.
Bakgrund: Påskupploppen
Under påskhelgen 2022 uppstod oroligheter på flera orter till följd av Rasmus Paludans planerade koranbränningar.
Paludan, partiledare för högerextrema Stram kurs, besökte – eller planerade att besöka – Örebro, Linköping, Norrköping, Landskrona, Malmö och Stockholmsförorten Rinkeby, något som följdes av våldsamma upplopp med skadegörelse och våld främst riktat mot polisen.
På långfredagen hade Rasmus Paludan beviljats tillstånd att ordna en sammankomst i Örebro, men den kunde aldrig inledas och han själv befann sig aldrig i Sveaparken.