Polisen vill ha tips om en lådcykel som kan ha samband med explosionen i Linköping. Cykeln kan ha annan färg eller utformning än den på bilden som polisen lagt ut.
Polisen vill ha tips om en lådcykel som kan ha samband med explosionen i Linköping. Cykeln kan ha annan färg eller utformning än den på bilden som polisen lagt ut.

Polisen vill ha tips om cykel efter explosion

Efter det kraftiga sprängdådet i Linköping: polisen söker personer som sett en lådcykel i området.

ANNONS
|

Polisen jobbar för fullt efter fredagens explosion i Linköping. De efterfrågar nu tips från personer som sett en cykel med en låda framtill i området där explosionen skedde. Polisen vill också komma i kontakt med ägare till denna typ av cykel som har parkerat sin cykel i området.

- Vi misstänker att någon har placerat ut en sprängladdning i eller i anslutning till ett cykelförråd utanför fastigheten. Under arbetets gång har vi fått in en del tips om en cykel som ser lite speciellt ut och som eventuellt kan kopplats ihop med det här, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen, till TT.

ANNONS

- Tipsen vi har fått in har vi bedömt som väldigt intressanta och vi hoppas därför att fler har sett något.

Cykeln har ett hjul bak och två hjul fram med en låda mellan hjulen.

Larmet om explosionen kom till polisen strax efter klockan nio i fredags morse. Ett 20-tal personer skadades lindrigt och tre personer med splitter och sårskador fördes med ambulans till Universitetssjukhuset. Samtliga har nu fått lämna sjukhuset, uppger Region Östergötland enligt SR P4 Östergötland.

Platsen för explosionen är fortfarande avspärrad.

- Den avgränsas nu av stängsel och betongsuggor och bevakas av väktare, säger Björn Öberg.

Ingen misstänkt eller gripen finns i ärendet. Polisen ser en koppling till kriminella miljöer som det mest sannolika alternativet, men det kan ännu inte bekräftas.

- Bombtekniker jobbar på platsen och vi har sökt av med hundar. Prover ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum, så förhoppningsvis får vi svar snart, säger Öberg.

ANNONS
TT

ANNONS