Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Bohman, polisens biträdande områdeschef i Järva. Arkivbild.

Polisklipp sprids som en löpeld på Facebook

En butiksstöld som urartade har fått Stockholmspolisen att ryta ifrån i ett filmklipp på Facebook. Efter bara några timmar hade klippet spelats upp över 500 000 gånger.

Filmklippet är en reaktion på en händelse i fredags då två unga pojkar försökte stjäla fikabröd i en matvarubutik i Kista centrum. När personalen försökte hindra dem drog pojkarna fram vapen som de riktade mot personalen.

- Förstår vi på riktigt hur sjukt det här beteendet är? frågar sig Christoffer Bohman, som är polisens biträdande områdeschef i Järva, i klippet.

Stor uppmärksamhet

Vid niotiden på tisdagskvällen hade klippet på Polisen Rinkebys Facebooksida delats 14 200 gånger och spelats upp över 500 000 gånger.

- Jag tror att många känner att det finns en tillrättaläggning i den här frågan historiskt och tycker att det är skönt att någon säger det som de känner, säger Bohman till TT och fortsätter:

- Det här ärendet är ett exempel på att det har gått på tok för långt. Vi har en grupp unga män som har fullständigt gått vilse och det är skrämmande på riktigt.

Vill få mer tips

I filmklippet går polisen ut med en uppmaning till allmänheten om att höra av sig om man känner till någon som äger eller bär ett vapen, både för samhällets skull och för att personen i fråga inte ska råka illa ut.

- Jag tror att de flesta köper resonemanget 'hellre två år på kåken än för evigt i en kista', avslutar Christoffer Bohman sitt Facebookklipp.