Tusentals har stängt av sig själva från spel. Arkivbild.
Tusentals har stängt av sig själva från spel. Arkivbild.

Populärt stänga av sitt spelande

När den nya spellagen trädde i kraft vid årsskiftet blev det lättare för spelare att stänga av sig själva från alla licensierade spelsajter. Och det har varit populärt. På bara några dagar har nära 4 000 personer utnyttjat möjligheten, skriver Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

Den 1 januari öppnades den svenska spelmarknaden. Alla bolag som vill ta del av svenska marknaden behöver en spellicens och ska betala 18 procent i skatt på spelöverskottet.

Med licensen förbinder sig spelbolagen även att alla spelare registrerar sig, och att privatpersoner kan stänga av sig själva från alla nätbaserade spelsajter. Det enda man som spelare behöver göra är att anmäla sig till det nya självavstängningsregistret på Spelinspektionens sajt spelpaus.se.

Det har många velat göra. Vid lunchtid på fredagen hade 3803 personer, varav 2995 män, valt att stänga av sig själva, enligt GP.

Större delen, drygt 2500 personer, har valt den längsta varianten, där man stängs av tills vidare och om tidigast ett år själv aktivt kan välja att kunna spela igen.

ANNONS
TT
ANNONS