Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Prinsessan Estelle ombord på Skansentåget på väg till sin första dag i förskoleklassen.

Prinsessan Estelle tog tåget till skolan

Prinsessan Estelle har börjat i förskoleklass på Campus Manilla i Stockholm. Det blev en fullspäckad första skoldag med bland annat en tågtur för den nyblivna skolflickan.

Första skoldagen kan vara pirrig. Och kanske extra pirrig om man ska gå i samma klass som en riktig prinsessa. Några av barnen som skulle börja i förskoleklass på Campus Manilla gjorde stora ögon när de såg det samlade pressuppbådet. Andra, lite äldre barn, passade på att med gester visa vad de tyckte när de passerade.

Sedan kom hon, ganska sammanbiten med ena handen i mammas och den andra i pappas, ryggsäcken så där lite för stor och fortfarande alldeles ren som den är när man fortfarande är ganska liten, men stor, och inte hunnit slänga ifrån sig sin ryggsäck för att busa och leka.

Mamma Victoria och pappa Daniel hälsade och kramade andra föräldrar och Estelle hittade snabbt några kompisar. Det är tydligt att det inte blir helt okända kamrater i bänkraderna. Sedan åkte ryggsäcken av.

- Pappa, ta min rygga!

Strax sprang hon i väg och leker kull med kompisarna.

Sedan var det dags för nya äventyr. Alla föräldrar fick säga hej då och Skansentåget kom rullande för att ta skolbarnen till skolan. Estelles mamma och pappa vandrade i väg hand i hand och själv satte hon sig i tåget med ryggsäcken i ett fast grepp.

Framme vid skolan hölls en välkomstceremoni vid vattnet nedanför skolan innan alla i elever till tonerna av "Här kommer Pippi Långstrump" tågade upp till skolan. Alla som började förskoleklass fick hålla två stora elever i handen.

Sedan fick journalisterna och fotograferna gå hem och Estelle fick vara en ganska vanlig flicka igen. En skolflicka.