En av sjöfartsverkets räddningshelikoptrar övar utanför Gotland.
En av sjöfartsverkets räddningshelikoptrar övar utanför Gotland. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Räddningshelikoptrar övar i Lappland

ANNONS

Sjöfartsverket flyttar tillfälligt basen för en av sina räddningshelikoptrar från Visby till Kiruna. Anledningen är en längre räddningsövning i fjällmiljö.

Fjällövningen inleddes på fredagen och pågår till och med den 25 april. Syftet är, enligt ett pressmeddelande från Sjöfartsverket, att stärka räddningsförmågan under mer ovanliga terräng- och väderförhållanden. Ett tiotal besättningar deltar i övningen, som genomförts flera gånger tidigare.

Sjöfartsverket har sju räddningshelikoptrar med beredskap dygnet runt placerade på fem baser runtom i landet. Utöver Visby finns baserna i Göteborg, Kristianstad, Norrtälje och Umeå.

Täckningsområdet Gotland täcks under övningen upp av helikoptrarna i Norrtälje och Kristianstad.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS