Polis på plats efter att en kvinna blivit påkörd av ett tåg på Lund central en kväll i december förra året. Arkivbild.
Polis på plats efter att en kvinna blivit påkörd av ett tåg på Lund central en kväll i december förra året. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Rättspsykiatrisk undersökning efter tågknuff

ANNONS

Den 33-årige man som brutalt knuffade ner en kvinna framför ett tåg på Lunds centralstation i december ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan Lunds tingsrätt meddelar sin dom.

Mannen, som har erkänt brottet, har åtalats för försök till mord. Kvinnan, som är i 70-årsåldern, blev svårt skadad och flera personer blev vittnen till händelsen. En övervakningsfilm från brottsplatsen – som visar hur mannen brutalt knuffar ner kvinnan framför ett annalkande tåg på Lunds centralstation – visades under rättegången i måndags.

–  Jag hörde röster som sa ”Angrip eller dö”. Det var en ren slump att det blev hon, det var hon som stod närmast, sade den misstänkte via länk då.

ANNONS

Mannen har inför åtalet genomgått en så kallad liten sinnesundersökning. Den visade att mycket talar för att han led av en allvarlig psykisk störning, både vid det brutala våldsdådet och vid undersökningstillfället.

Den rättspsykiatriska undersökning som mannen nu ska genomgå kommer vara klar inom en månad, meddelar tingsrätten.

ANNONS