Lena Micko (S), civilminister, bjuder in coronadrabbade regioner och kommuner till ett möte om erfarenheter, lösningar och åtgärder efter sommaren.
Lena Micko (S), civilminister, bjuder in coronadrabbade regioner och kommuner till ett möte om erfarenheter, lösningar och åtgärder efter sommaren. Bild: Magnus Andersson/TT

Regeringen bjuder in coronadrabbade kommuner

ANNONS

Regeringen bjuder in 15 kommuner och fem regioner som på olika sätt känt av viruspandemin mer än andra till ett möte. Enligt civilminister Lena Micko (S) är syftet att diskutera lärdomar, lösningar och möjliga åtgärder.

Mötet hålls dock inte nu, utan först till hösten, närmare bestämt den 2 september. Ett skäl är att det då är lättare att bedöma hur turismen har påverkats och hur resandet har satt avtryck i landet, enligt regeringskansliet.

De som bjudits har antingen skrivit till regeringen om läget och bett om kontakt eller stöd. Men urvalet har också gjorts utifrån hur smittan har spridits, hur gränshandel och arbetslöshet har utvecklats.

ANNONS

De fem regionerna är Jämtland, Kronoberg, Norrbotten, Stockholm och Uppsala.

Kommunerna är Eda, Borgholm (Öland), Borlänge, Eskilstuna, Gotland, Gällivare, Ockelbo, Orust, Ronneby, Sigtuna, Simrishamn, Strömstad, Värmdö, Åre och Östra Göinge.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS