Försvarsminister Pål Jonsson (M). Arkivbild.
Försvarsminister Pål Jonsson (M). Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Regeringen vill se mer försvarsinnovation

ANNONS

Staten och den privata sektorn behöver samverka för att tillsammans jobba för innovationer på försvarsområdet. Därför lanserar nu regeringen ett initiativ för försvarsinnovation, skriver försvarsminister Pål Jonsson (M) på Di debatt.

På måndagen ska försvarsministern träffa myndigheter och företag verksamma på området "för en strategisk dialog om hur vi på bästa möjliga sätt arbetar med försvarsinnovationssystemet". Detta kommer att följas av ytterligare möten med andra relevanta aktörer där målet är att det hela "ska mynna ut i ett antal konkreta åtgärder för såväl industri som stat".

Försvarsministern skriver att man tillsammans ska "identifiera vilka förutsättningar och verktyg som behöver utvecklas för att ytterligare stärka försvarsindustrin i Sverige genom att höja innovationsförmågan – och på sikt säkerställa en världsledande roll inom försvarsinnovation".

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS