UD häver reseavrådan till USA. Arkivbild
UD häver reseavrådan till USA. Arkivbild Bild: J.David Ake/AP/TT

Reseavrådan förlängs– men grönt ljus för USA

ANNONS

Utrikesdepartementet förlänger sin avrådan från icke-nödvändiga resor till de flesta av världens länder till 1 september – men häver samtidigt avrådan för åtta länder och områden.

Från och med torsdagen hävs avrådan från resor till USA och även Albanien, Libanon, Nordmakedonien och Serbien samt Hongkong, Macao och Taiwan.

Om man reser till de länder som undantas från avrådan bör man likväl göra det med viss försiktighet. "UD uppmanar alla svenska resenärer att noga läsa på inför resan, att följa lokala regler och att planera sin hemresa i förväg", skriver departementet i ett pressmeddelande.

UD har tidigare hävt avrådan från resor till bland annat Australien, Israel och Thailand. Länderna inom EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien omfattas inte heller av avrådan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS