En anställd på Skatteverket tillbringade 55 timmar i telefon med sig själv för att slippa jobba. Arkivbild.
En anställd på Skatteverket tillbringade 55 timmar i telefon med sig själv för att slippa jobba. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ringde sig själv i 55 timmar – får jobba kvar

En anställd på Skatteverket ringde långa samtal till sin egen mobiltelefon för att slippa prata med allmänheten. Nu har myndigheten beslutat att han ändå får behålla jobbet, skriver NWT.

ANNONS

Mannen ringde timslånga samtal, i ett fall över 4,5 timmar, från jobbtelefonen till sig själv. Det innebar att han markerades som upptagen och samtalen kopplades vidare till andra medarbetare. Totalt tillbringade mannen 55 timmar av sin arbetstid på det sättet och enligt avdelningschefen ledde det till underbemanning och längre svarstider för dem som försökte nå Skatteverket.

Den anställde blev påkommen i slutet av april, han nekade först till anklagelserna men erkände senare. Trots det fortsatte han med fusket fram till den 5 maj. Fusket pågick i totalt två månader.

Mannen får nu ett löneavdrag på 25 procent under en månad.

ANNONS

– Det är den näst yttersta åtgärden, och det högsta löneavdraget vi kan utdela. Den samlade bedömningen är att medarbetaren efter det inträffade tagit ansvar i sitt arbete och utfört arbetsuppgifterna bra, säger en chef på myndigheten till NWT.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS