En man i 20-årsåldern som var inlåst på Migrationsverkets förvar i Gävle rymde i samband med ett besök av två kvinnor som hade en stor resväska med sig. Bilden från försvarsenheten i Ljungbyhed. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern som var inlåst på Migrationsverkets förvar i Gävle rymde i samband med ett besök av två kvinnor som hade en stor resväska med sig. Bilden från försvarsenheten i Ljungbyhed. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Rymde från förvar – kan ha gömts i väska

ANNONS

En man i 20-årsåldern som var inlåst på Migrationsverkets förvar i Gävle fick besök av två kvinnor som hade en stor resväska med sig. Efter att den ena kvinnan försvunnit med väskan kunde inte mannen hittas, skriver Expressen.

"Det gör att vi misstänker att personen kan ha förts ut med hjälp av väskan", skriver verkets presschef Per Ek i ett mejl till tidningen.

Händelsen inträffade på söndagsförmiddagen.

Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl bekräftar för TT att en person rymt från förvaret. Han säger också att det finns uppgifter om att en resväska ska ha varit inblandad men vet inte säkert om mannen smugglats ut i den.

ANNONS

Den kvinna som blev kvar på förvaret är brottsmisstänkt, säger Wikdahl.

– Hon är delgiven misstanke om främjande av flykt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS