De senaste åren har badvattnet i Sverige försämrats. Arkivbild.

Sämre badvatten i Sverige

ANNONS

De senaste åren har badvattnet i Sverige försämrats, enligt statistik från Havs-och vattenmyndigheten, rapporterar P4 Malmöhus.

Antalet prov som visar att vattnet är otjänligt – och där med ökad risk för att bli magsjuk eller få infektioner – har mer än fördubblats mellan 2015 och 2019. Vid platser med otjänligt vatten är det bra om inget vatten sväljs och att badaren tar sitt dopp med försiktighet, rapporter radiokanalen.

Så här långt i år, jämfört med samma period i fjol, fortsätter antalet otjänliga prover att öka.

– Varje individ får själv bestämma med sunt förnuft, ska jag bada i dag eller ska jag inte bada i dag. Ser det grumligt ut och har det varit dåligt tidigare? Kan man se någon flytande förorening eller något sådant så kanske man inte ska hoppa i, säger Slobodan Vojvodicm miljöinspektör i Höganäs, till P4 Malmöhus.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS