Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den utländske lastbilschaufför som dömdes till sju och ett halvt års fängelse för amfetaminsmuggling får sitt straff mildrat i hovrätten. Påföljden sänks till fem och ett halvt år. Arkivbild.

Sänkt straff för massiv amfetaminsmuggling

Den utländske lastbilschaufför som i början av juni dömdes till sju och ett halvt års fängelse för amfetaminsmuggling får sitt straff mildrat i hovrätten. Mannen förde in 78 kilo amfetamin i en lastbil via färjan till Trelleborg, i december förra året och greps i Göteborg senare samma dag.

Mannen överklagade tingsrättens beslut till hovrätten, som nu sänker påföljden till fem och ett halvt års fängelse. Domen gäller fortfarande synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott, men hovrätten anser inte det bevisat att chauffören överlåtit narkotikan. Åklagaren yrkade på en skärpning till fängelse i åtta år.

Ännu en 42- årig man var inblandad i händelsen. Han greps körandes den hyrbil som skulle transportera amfetaminet vidare på svensk mark och dömdes till 6,5 års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott.