Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så ska Stampen överleva

Fler ägare, nya lån och en ackordsuppgörelse - det ska rädda Stampen där Ttela ingår. Ett bolag i koncernen ska också säljas samtidigt som ett annat sätts i konkurs.

Idag, måndag, möter Stampen och flera av dotterbolagen sina fordringsägare i Göteborgs tingsrätt.

Där ska koncernen berätta hur den ska klara sig stärkt genom rekonstruktionen som just nu pågår.

Huvuddragen i planerna är tre och lyder "breddat ägande", en ackordsuppgörelse med fordringsägarna och att "träffa nya avtal med kreditgivare avseende långfristiga skulder"

I en ackordsuppgörelse skrivs, om borgenärerna godkänner det, bolagets skulder ner med ett visst antal procent - till exempel 25, 50 eller 75 procent.

 Arbetet med att rekonstruera koncernens balansräkning följer vår övergripande plan. Idag presenterar vi viktiga delmoment för att stärka den finansiella ställningen och fler åtgärder kommer framöver. Vi fortsätter dialogen med potentiella investerare under sommaren för att få in nytt kapital och en bredare ägarstruktur, säger Martin Alsander, vd och koncernchef för Stampen i ett pressmeddelande.

Rekonstruktören bedömer fortsatt att förutsättningarna att lyckas med rekonstruktionen är goda. Stampens chanser att, efter rekonstruktionen, attrahera nytt kapital, bedöms också som "mycket goda" 

Samtidigt säljer Stampen nu ett av sina bolag, vilket framgår inte i nuläget, och försätter ett annat, V-TAB Örebro AB, i konkurs.

Det sistnämnda har inga anställda och bedriver, enligt Stampen, heller ingen verksamhet.

Koncernen har också lämnat in en ansökan om att dotterbolaget Modern Women Media, som bland annat driver Devote.se, Rodeo och familjeliv.se, ska gå ur rekonstruktionen. Bolaget har redan nu kommit "tillrätta med sin balansräkning" enligt koncernen.

Den 23:e maj ansökte Stampen om rekonstruktion för 16 bolag. Under måndagen hålls de första borgenärssammanträdena. Moderbolaget Stampen AB är först ut 08.30 i Göteborgs tingsrätt. 10.00 är det dags för Stampen Local Media, där bland annat Ttela ingår, och Stampen Digitala medier. 

Läs också: Rekonstruktören tror på en lyckad utgång