Riksdagsmannen Jamal El-Haj (S) – kallas till möte med partiets gruppledning. Arkivbild.
Riksdagsmannen Jamal El-Haj (S) – kallas till möte med partiets gruppledning. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

S-man läxas upp efter möte med utpekad Hamasledare

ANNONS

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) kallas in till möte med partiets gruppledning i riksdagen, rapporterar Aftonbladet. Detta efter att han fångats på bild med en utpekad Hamasledare.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet planerade att delta i Europeiska palestinska konferens i Malmö i lördags. Men partierna drog sig ur när det uppdagats att tillställningens ordförande Amin Abu Rashid pekats ut som ledare för Hamas, av EU stämplat som terrororganisation.

"Socialdemokraterna medverkar inte i konferensen och vi har även avrått företrädare från att delta", skriver partiet i ett mejl till Aftonbladet.

"Det är bekymmersamt att han valde att delta på konferensen trots partiets avrådan. Gruppledningen i riksdagen kommer kalla till sig Jamal El-Haj för att föra samtal om det inträffade."

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS