S utreder uppgifter om att gängkriminella påverkat en omröstning i partiet. Arkivbild.
S utreder uppgifter om att gängkriminella påverkat en omröstning i partiet. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

S-topp kände till gängkoppling i Botkyrka

Ett av Socialdemokraternas toppnamn, Nils Vikmång, kände till uppgifterna om kopplingar mellan gängkriminella och S i Botkyrka, skriver Expressen.

ANNONS

Vikmång, biträdande partisekreterare, skriver att han fick ett meddelande från kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) i november förra året.

"Ebba Östlin skrev att allt startade med att de vände på en sten. En sten som visade på kopplingar mellan Vårbynätverket och ABF samt i förlängningen med S", skriver Vikmång i ett mejl till tidningen.

Socialdemokraterna har nyligen frågat varför polisen inte har hört av sig med uppgifter om gängkriminella kopplingar inom S i Botkyrka.

Det var i förra helgen som medlemmarna i Botkyrkas arbetarekommun skulle ta ställning till om de hade förtroende för gruppledare Ebba Östlin. Hon röstades bort med siffrorna 91–88.

ANNONS

Bakom omröstningen ligger en infekterad konflikt. Uppgifter finns om att den skulle ha skett kuppartat och att personer med gängkopplingar fanns med på mötet.

Socialdemokraterna har sagt att de ska utreda uppgifterna.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS