Nyamko Sabuni är en av favoriterna att ta över som partiledare för Liberalerna. Arkivbild.
Nyamko Sabuni är en av favoriterna att ta över som partiledare för Liberalerna. Arkivbild.

Sabuni får stöd av tung liberal

Ytterligare en tung liberal politiker, partiets försvarspolitiske talesperson, Allan Widman, stödjer Nyamko Sabuni som efterträdare till Jan Björklund. Sabuni själv vill dock fortfarande inte bekräfta om hon ställer upp eller inte.

ANNONS
|

Allan Widman säger att ett tungt vägande skäl för valet av Sabuni är hennes engagemang för integrationsfrågor.

- Det är hennes tydlighet och hennes politiska mod att våga tala klartext om de här frågorna som är både avundsvärt och viktigt, säger Allan Widman till Sveriges Radio Ekot.

Liberalerna ska välja ny partiledare i slutet av juni. Nyamko Sabuni har parallellt med partiets tidigare ekonomisk-politiske talesperson, Erik Ullenhag, seglat upp som favorit att ta över posten. Ingen av dem har dock sagt sig stå till förfogande.

ANNONS

Tidigare har riksdagsledamöterna Mats Persson och Gulan Avci gett sitt stöd till Nyamko Sabuni. Att hon under de senaste tio åren inte haft några tyngre politiska uppdrag ser inte Allan Widman som något problem.

- Jag tror att de här åren ute i det privata näringslivet har gjort henne ännu bredare och starkare politiskt, säger han.

Sabuni själv har tidigare sagt att hon är intresserad, men låter meddela att ett definitivt svar på frågan dröjer.

"Som jag tidigare meddelat så avser jag ha ett besked när alla medlemmar fått säga sitt. Det innebär att jag inte har något besked förrän efter den 31 mars som är sista dagen för nomineringar", skriver hon i ett mejl till TT.

TT
ANNONS