Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof. Arkivbild

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

Enligt Jomshof är dagens "massinvandring" på väg att "slita sönder Sverige", samtidigt som han varnar för att det kan leda till att svenska folket blir en minoritet i sitt eget land. Hela den svenska välfärden är nu på väg att raseras till följd av invandringspolitiken, anser Jomshof.

Han vill att regeringen snarast utlyser en folkomröstning där svenska folket får avgöra om invandringspolitiken ska fortsätta vara vad han beskriver som "ansvarslös och destruktiv" – eller "ansvarsfull och restriktiv", som han hävdar är i enlighet med Sverigedemokraternas politik.

I andra delar av Europa får befolkningen tycka till om invandringspolitiken, framhåller Richard Jomshof. Han hänvisar bland annat till Ungerns Viktor Orbán, som i brev efterlyst medborgarnas åsikter och dessutom har hållit en folkomröstning om EU:s flyktingprogram.

I några andra motioner föreslår SD-toppen ett förbud mot alla former av böneutrop, slöjförbud i förskolan och grundskolan, förbud mot icke-medicinsk omskärelse samt att asylsökandes ägodelar beslagtas i syfte att delfinansiera deras uppehälle i Sverige.

Samtliga dessa motioner av partisekreteraren är enskilda och det är oklart hur partiet som helhet kommer att ställa sig till dem i riksdagen.