De inblandade männen har ingen relation till varandra. Arkivbild.
De inblandade männen har ingen relation till varandra. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Sex års fängelse för mordförsök i tunnelbanan

ANNONS

En 64-årig man döms till sex års fängelse för mordförsök efter att ha försökt knuffa ned en ung man på spåret framför ett inkommande tunnelbanetåg i Stockholm, rapporterar Dagens Nyheter.

Händelsen inträffade i september förra året på stationen Medborgarplatsen på Södermalm. Efteråt ringde den unge mannen själv till polisen, som kunde gripa 64-åringen på samma perrong.

Den unge mannen har i polisförhör berättat att 64-åringen, som han inte har någon relation till, “tittade konstigt” på honom några gånger innan han utdelade knuffen.

64-åringen har i förhör uppgett att han vid tillfället var påverkad av alkohol och att han bara har vaga minnen av den aktuella dagen.

ANNONS

Han har också sagt att han inte utdelat någon knuff och att den unge mannen måste ha missförstått situationen.

Utöver fängelsestraffet ska 64-åringen betala 200 000 kronor i skadestånd till den unge mannen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS