Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex personer åtals vid Göteborgs tingsrätt bland annat för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild.

Sex män åtalas för grov narkotikasmuggling

Sex personer åtalas vid Göteborgs tingsrätt bland annat för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. De sex anklagas för att ha fört in, förpackat och transporterat stora mängder tramadol- och diazepamtabletter med avsikt att sälja vidare.

Det var kring årsskiftet som två män via Trelleborg vid två tillfällen förde in nära en kvarts miljon tramadol- och diazepamtabletter från Balkan till Sverige. De narkotikaklassade preparaten fördes till en lägenhet i Eslöv där den förvarades och förpackades för att sedan transporteras vidare för försäljning, bland annat till Göteborg. Men polisen slog till mot lägenheten och verksamheten kunde rullas upp.

Nu åtals sex män – den äldsta 68 år, den yngsta 23 – som haft olika roller i hanteringen. Brotten betecknas som synnerligen grova för att "det utgjort ett led i en verksamhet som utövats i organiserad form i syfte att i stor omfattning bedriva handel med narkotika", skriver åklagaren.

Det finns flera inblandade som polisen ännu inte lyckas identifiera. Samtliga åtalade nekar till brott.