Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/12

Siewert Öholm död

Programledaren Siewert Öholm har avlidit, uppger familjen för TT. Han blev 77 år gammal. – Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, skrev han på Facebook innan han gick bort.

Journalisten, tv-profilen och debattören Siewert Öholm fick diagnosen levercancer första gången 2013 och friskförklarades. Men sjukdomen har kommit tillbaka och plötsligt förvärrats, skriver Nöjesbladet. Familjen samlades och vakade över honom i över en vecka.

”Jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare”, skrev han som en sista farväl på Facebook. 

Han uppges ha dött på onsdagsmorgonen, enligt TT.

Ledde debattprogram

Siewert Öholm var tidigare programledare för bland annat SVT:s "Kvällsöppet", "Nattcafé" och "Svar direkt". Han kom till Sveriges Television på 1970-talet där han till en början ledde allsångsprogrammet "Hela kyrkan sjunger". 

Han har också gjort sig känd som debattör och kolumnist för bland annat den kristna tidningen Dagen. Han har bland tagit ställning för moralkonservativa värderingar, motstånd mot abort och homoäktenskap. 

Läs mer: Siewert Öholms farväl på Facebook