Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (V) och Centerpartiets Annie Lööf (C) under en paus i en partiledarutfrågning på TV4 inför valet 2018.
Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (V) och Centerpartiets Annie Lööf (C) under en paus i en partiledarutfrågning på TV4 inför valet 2018. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Sjöstedt hyllas av politiker

"Rak och tydlig", "Skarpt motstånd" med "glimten i ögat". En rad politiska motståndare och anhängare hyllar V-ledaren Jonas Sjöstedt efter avgångsbeskedet.

ANNONS

Centerpartiets ledare Annie Lööf tackar Sjöstedt på Twitter "för alla spänstiga debatter! Jag har uppskattat dig som partiledarkollega för du är en rak, tydlig, ideologiskt driven politiker och omtänksam som människa."

Tidigare ledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra, twittrar ett tack för "skarpt motstånd, personlig värme och glimten i ögat, både i partiledarrollen och utanför."

Jan Björklund, som förra året lämnade posten som ledare för Liberalerna, väljer också att hylla Jonas Sjöstedt på Twitter: "Min favoritmotståndare. Klar, tydlig och rak i debatten. Med stor skicklighet har han lett sitt parti. Vi har ofta tyckt olika, men stort tack för dina insatser för vårt samhälle."

ANNONS

S-debattören och ledarskribenten Göran Greider beklagar avgången: "Ledsamt att Sjöstedt, den saklige vänsterpopulisten som jag nyligen kallade honom i en artikel i Di, ska avgå. Han har gjort ett bra jobb!".

Rättad: I en tidigare version fick Annie Lööf fel partibeteckning.

ANNONS