Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis utanför Malmö C under måndagen.

Skjuten man på Malmö C uppträdde förvirrat

Mannen som sköts av polis sedan han uppgett att han hade väskor med vapen och sprängmedel uppträdde mycket förvirrat på Malmö C.

Mannen är identifierad som en 44-åring som är italiensk medborgare. Han har ännu inte kunnat höras av polis, men via övervakningsfilmer från Malmö centralstation dras slutsatsen att han inte mår bra psykiskt.

- Av filmerna kan man i alla fall konstatera att han beter sig på ett sätt som är märkligt i förhållande till normalt beteende, säger chefsåklagare Pär Andersson.

Andersson säger till Sydsvenskan att mycket tyder på att mannen agerat för att han själv velat bli skjuten.

- Huruvida så är fallet får han ju själv berätta om, men det är ju en teori naturligtvis, säger åklagaren till TT.

Ofarligt innehåll

Under tisdagen kom beskedet att de två väskor som mannen påstod innehöll vapen och sprängmedel inte innehöll något farligt.

- Det fanns ingenting som var farligt över huvud taget i väskorna. Bara hans personliga tillhörigheter, säger Andy Roberts, chef i lokalpolisområde norr.

Stationen fick utrymmas och ett stort område runt omkring spärrades av i väntan på att väskorna skulle skjutas sönder av bombtekniker. Mannen sköts i båda benen av polis sedan polismännen känt sig trängda.

Okänd för svensk polis

Mannen är anhållen misstänkt för grovt olaga hot och polisen säger sig vara säker på att han har agerat ensam.

Enligt Andersson har 44-åringen varit folkbokförd i Sverige i ett drygt år. Enligt polisen har han arbetat på ett företag i Malmö.

- Under den tiden har han inte begått några brott här. Han är inte aktuell i några kriminalregister, säger Pär Andersson.

Planen är att 44-åringen ska förhöras under onsdagsförmiddagen. En begäran om häktning av mannen måste lämnas in senast torsdag lunch.