Polis på plats vid frisörsalongen på Islev Torv i Rødovre i västra Köpenhamn efter att tre personer skadats i en skottlossning, varav en avlidit.
Polis på plats vid frisörsalongen på Islev Torv i Rødovre i västra Köpenhamn efter att tre personer skadats i en skottlossning, varav en avlidit. Bild: Johan Nilsson/TT

Skjutne pojken i Köpenhamn var inte svensk

Dansk polis uppgav att den 17-årige pojke som sköts ihjäl i Rødovre utanför Köpenhamn på fredagen var svensk. Nu backar de och uppger i stället att offret är en bulgarisk medborgare.

ANNONS

Det var i fredags som två personer öppnade eld i en frisörsalong. En person dödades, och på lördagsmorgonen uppgav dansk polis att det rörde sig om en svensk 17-åring.

På eftermiddagen backade dock Københavns Vestegns polis från uppgiften i ett inlägg på Twitter.

"Som tidigare uppgivet är den döde identifierad. Det har dock varit lite oprecist – det är fråga om en 17-årig bulgarisk medborgare som kom till Skandinavien tidigare i år", skriver de.

Det är oklart om 17-åringen hade någon koppling till Sverige.

Två andra personer skadades i skjutningen. Båda var danska medborgare, uppger Köpenhamnspolisens vakthavande befäl Mads Dam för TT. Den ene var 15 år, och åldern på den andre är okänd.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS