Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bilder: TT och privat

Skräcken på flyget under stormen: "Trodde vi skulle dö"

Natalie, 25, fick panikångest av turbulensen när flyget försökte landa i Göteborg samtidigt som stormen Urd härjade över Västkusten. Till slut fick piloten avbryta landningen och flyga till Oslo istället. – Ett tag trodde jag att vi skulle dö, säger hon.

Natalie åkte till Paris tillsammans med sin sambo istället för att fira jul. Men hemresan sammanföll med stormen Urds intåg över södra och västra Sverige. De mellanlandade i Frankfurt och satte sig på ett Lufthansaflyg till Göteborg klockan 21.35. När det var dags att landa kände de tydligt av stormen. 

– Piloterna och de som jobbade ombord informerade att det skulle bli turbulens och skakigt men att det inte var någon fara. När vi försökte landa första gången krängde och svängde planet såpass att en hoppade i sätet. Det var jätteobehagligt och blev värre och värre ju närmare marken vi kom, säger hon. 

"Trodde vi skulle dö"

Planet avbröt landningsförsöket och lyfte igen. Ett tag var det oklart vad som skulle ske. Landvetter hade inga restriktioner kring flygtrafiken under kvällen men piloter kan på eget bevåg avbryta landningen om de bedömer det vara för riskfyllt. Piloten cirkulerade i en kvart och inledde ett nytt försök, berättar Natalie. 

– Planet försökte landa en gång till med samma resultat och det var väldigt obehagligt och läskigt och jag fick en panikångestattack. Jag förstår att vi inte kunde landa på grund av säkerhetsskäl men det var väldigt skrämmande och ett tag trodde jag vi skulle dö.

Piloten valde då att avbryta igen, berättar hon. Istället flög de till Norge och en halvtimme senare landade de i Oslo. Enligt henne var det initialt förvirrat på flygplatsen och det dröjde ett tag innan personalen ordnade hotellrum till passagerarna. De var framme vid hotellet vid tvåtiden under natten till tisdagen. 

"Glad att vi sitter på en buss"

– Vi hade fått info om att vi var tvungna att vara på flygplatsen 07 för att få mer info om hur vi skulle få åka hem så det blev inte mycket sömn. Jag sov en timme och sambon höll sig vaken för att vi inte skulle försova oss, berättar hon. 

Nu sitter de tillsammans på en buss från Oslo till Göteborg. 

– Jag är glad att vi sitter på en buss hem och inte ett flyg även om bussen tar längre tid. Det kommer nog ta ett bra tag innan jag vågar flyga igen.

Enligt uppgifter till GP valde även ett SAS-flyg att vända på fredagskvällen. Planet landade i Köpenhamn istället. 

Det är oklart om fler flyg har påverkats av stormen.