Skyddsjakten på varg i Jönköpings län tillåts igen, i alla fall tillfälligt. Arkivbild.
Skyddsjakten på varg i Jönköpings län tillåts igen, i alla fall tillfälligt. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Skyddsjakt på varg åter tillåtet

ANNONS

Förvaltningsrätten i Jönköping tillåter åter skyddsjakt på varg, rapporterar P4 Jönköping.

Efter sommarens angrepp beslutade länsstyrelserna i Jönköping och i Västra Götalands län förra fredagen om skyddsjakt på varg. Jakten avlystes sedan i tisdags efter det att överklaganden inkommit in till förvaltningsrätten.

Men efter ett yttrande från Länsstyrelsen och en ny vargattack i Gislaveds kommun under natten mot fredag, då sex får dödades, är det nu åter tillåtet med skyddsjakt på varg i Jönköpings län. Beslutet gäller i väntan på slutligt besked i förvaltningsrätten.

Länsstyrelserna tror att angreppen kommer från en och samma vargindivid som har rört sig söderut i landet för att söka en partner och ett eget revir.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS