SL har haft problem med trängsel på bussarna, vilket går på tvärs mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
SL har haft problem med trängsel på bussarna, vilket går på tvärs mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bild: Jessica Gow/TT

SL:s trafik ska ha full kapacitet på måndag

Stockholms Lokaltrafik (SL) medger problem med trängsel, speciellt på bussarna, i strid med Folkhälsomyndighetens krav. Men på måndag ska kollektivtrafiken köra för fullt igen.

ANNONS

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson har klargjort att det utfärdats nya riktlinjer och att de som sköter kollektivtrafiken ska se till så att trängsel undviks samt att inställda turer inte är "acceptabelt".

De nya riktlinjerna kom sedan SL dragit ned på trafiken på grund av sjukdom, utom under rusningstid.

– Vi är medvetna om att det varit problem med trängsel, framför allt på bussidan, säger Helene Jakobsson, presstalesperson på SL.

Hon berättar att tunnelbanan och pendeltågen gått enligt vintertidtabell, men att trafiken dragits ner på bussar och lokalbanor.

– Nu när Folkhälsomyndighetens direktiv kommit om att vi ska köra så mycket det går är det också det budskap vi ger till våra trafikutövare. Vi tror och hoppas att det här kommer att vara på plats på måndag, men jag kan inte lova att det kommer att finnas full trafik i alla kanaler, säger Helene Jakobsson.

ANNONS

TT: Hur tycker ni själva att SL lyckats följa riktlinjerna hittills?

– Vi är inte nöjda med hur det har sett ut.

TT: Är Folkhälsomyndighetens krav rimliga?

– Absolut, vi behöver göra det som krävs för att skydda de som inte får bli sjuka för då blir våra sjukhus överfulla, säger Helene Jakobsson.

Tomas Bengtsson/TT

Petronella Uebel/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS