Bron fraktas från södra Kina, där den tillverkades, till Stockholm via Suezkanalen. Arkivbild.
Bron fraktas från södra Kina, där den tillverkades, till Stockholm via Suezkanalen. Arkivbild. Bild: Skanska

Slussens guldbro försenad – igen

ANNONS

Fartyget som fraktar den guldfärgade bro som ska till Slussenbygget har försenats ytterligare. Efter att ha legat still runt Spaniens sydkust i drygt två veckor började fartyget röra på sig i mitten på förra veckan, men stannade ganska omgående. Nu ligger Zhen Hua 33, som fartyget heter, utanför Portugals sydkust och väntar på bättre väder.

Tidigare var den preliminära ankomstdagen 1 mars, men nu räknar Stockholms stad med fler förseningar.

– Det ser inte ut som att vädret blir bättre under de närmsta dagarna, det finns ingen chans att den hinner fram till på söndag, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet.

ANNONS

Stockholms stad har ingen ny prognos för när bron kommer att vara framme.

Förra veckan kom beskedet att Stadsgården, en del av Slussen som nu är avstängd på grund av bygget, skulle fortsätta att vara stängd fram till 5 mars. Men eftersom bron inte kommer att komma fram i tid hävs avspärrningarna den 2 mars, som det först var tänkt.

– Vi kommer att sätta upp avspärrningen igen när bron kommer fram. Då räknar vi med att behöva spärra av under en långhelg, säger Eva Rosman.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS