Två flodhästar har bekräftats ha smittats med coronaviruset. Arkivbild.
Två flodhästar har bekräftats ha smittats med coronaviruset. Arkivbild. Bild: Ken Bohn/AP/TT

Snoriga flodhästar hade covid

ANNONS

Få går säkra för coronavirusets framfart. Två flodhästar vid Antwerpens Zoo i Belgien har nu bekräftats smittade.

Det är långt i från de första djurparksdjuren som har haft covid-19, men det har främst varit olika sorters apor och kattdjur som tidigare drabbats.

Veterinären Francis Vercammen säger att han testade djuren då de blev snoriga.

– Med tanke på nuvarande händelser så tog jag beslutet att testa proverna för covid-19, som gav det här överraskande resultatet, säger han.

Mor och dotter flodhäst, som kallas Hermien och Imani och är 41 respektive 14 år gamla, uppges i övrigt må bra, men de hålls nu borta från besökare.

ANNONS

Det är oklart hur flodhästarna smittats. Ingen av skötarna har haft några symptom, men generellt är coronaviruset på framfart i Belgien. Den senaste veckan har landet, med 11 miljoner invånare, registrerat i snitt 17 800 dagliga fall.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS