Räddningstjänsten skickade tio släckande enheter och två ledningsenheter till branden i Värmdö. Arkivbild.
Räddningstjänsten skickade tio släckande enheter och två ledningsenheter till branden i Värmdö. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Sopbrand på Värmdö under kontroll

ANNONS

En stor insats har pågått i Värmdö under fredagseftermiddagen sedan ett berg med sopor fattat eld. Branden vattenbombades under kvällen för att undvika spridning till omkringliggande byggnader och skog.

Tio släckande enheter har arbetat med att bekämpa branden och även helikoptrar kallades in för att vattenbomba brandhärden.

Det befarades att branden skulle kunna spridas till maskin- och verktygsbodar på området och även till intilliggande skog.

Vid 20:30-tiden meddelar räddningscentralen att insatsen trappats ner och att det inte längre föreligger någon risk för att elden ska sprida sig.

– Det brinner fortfarande, men räddningstjänsten är klara på platsen och håller på att lämna över arbetet till soptippens egen personal, säger Tony Frank, ledningsbefäl på räddningstjänsten.

ANNONS

Polisen uppger att ingen har skadats i samband med händelsen och att brott inte misstänks.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS