Nyöppnade Ikea i Kållered, Göteborg fick utrymmas på lördagen. Arkivbild.
Nyöppnade Ikea i Kållered, Göteborg fick utrymmas på lördagen. Arkivbild. Bild: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Sprinkler utlöst – Ikea i Kållered utrymdes

Det nyöppnade Ikea-varuhuset i Kållered utanför Göteborg, utrymdes efter att sprinklersystemet utlöstes under lördagseftermiddagen. Efter en timme kunde kunderna återvända.

ANNONS

Det var strax före klockan 13 som ett antal sprinkler började spruta vatten i det nyöppnade Ikea-varuhuset i Kållered. Brandlarmet gick och varuhuset fick utrymmas, vilket Expressen var först med att rapportera.

Men efter en timme var systemet i ordning och kunderna har kunnat återvända in.

– Det kom inget vatten inne på de ytor som kunderna befinner sig på utan det var på lagret där bara personalen finns, säger Ikeas presstalesperson Joakim Borgudd.

Han vet inte vad som utlöste sprinklern men säger att det troligen rör sig om ett tekniskt problem. Utrymningen ska enligt honom ha gått smidigt.

Öppningen av varuhuset har flera gånger skjutits på tiden, men öppnade till slut 25 maj i år.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS